Nové brambory s kerblíkem a česnekem

65 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
7 g
Cukr
70 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme kerblík, kopr, zelenou petrželku a drobně bylinky pokrájíme. Česnek oloupeme a drobně pokrájíme.
  • 2
    V misce si smícháme mouku se solí, drceným kmínem, černým pepřem a bylinkami.
  • 3
    12 kusů nových brambor (vybereme stejnou velikost) dobře omyjeme, necháme okapat a vlhké obalíme v ochucené mouce.
  • 4
    Zapékací mísu vymažeme máslem a brambory do ní poskládáme. Posypeme je česnekem, přiložíme bobkový list a mísu zakryjeme alobalem.
  • 5
    Pečeme v předehřáté troubě při 200°C přibližně 45-50 minut dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.