Olivová omáčka s treskou
50 min.
Ingredience
- 800gramůTreska aljašská
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 80mililitrůOlej olivový
- 50mililitrůPomerančová šťáva
- 5gramůOregano čerstvé
- 120gramůRajčata
- 350gramůLilek
- 5gramůTymián čerstvý
- 50gramůOlivy nakládané
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
25 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rybu omyjeme a osušíme. Do masa vetřeme sůl, pepř a citronovou šťávu. Čtyři čtverce alobalu potřeme trochou oleje. Zbývající olej smícháme s pomerančovou šťávou, lístky oregana a česnekem a ochutíme solí a pepřem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Rajčata a lilek omyjeme a vykrojíme stopky. Nakrájíme je na plátky a rozložíme na alobal. Olivy nakrájíme na proužky. Na zeleninu položíme rybí maso, tymián a olivy, přelijeme ochuceným olivovým olejem a balíčky dobře uzavřeme. Pečeme v horké troubě 20-30 minut.
- 2Jako přílohu podáváme čerstvou křupavou bagetu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.