Omáčka chipotle

75 min.
Mexiko

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata nakrájíme na čtvrtky, vložíme do pečicí nádoby a pečeme 45 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Rajčata jsou hotová, když jsou měkká a načernalá.
  • 2
    Chilli ponoříme na 20 minut do studené vody, aby změkly. Odstraníme slupky a semena, dužinu nakrájíme nahrubo.
  • 3
    Rajčata vyndáme z trouby, necháme trochu vychladnout a odstraníme slupky. Chceme-li omáčku hladkou, odstraníme i semena.
  • 4
    Vložíme do mixéru, přidáme chilli, česnek a víno. Mixujeme dohladka, přimícháme mleté oregano, sůl, med, hořčici, pepř a promícháme.
  • 5
    Směs vložíme do hrnce a na mírném ohni za stálého míchání vaříme asi 10 minut, až omáčka zhoustne.
  • 6
    Podáváme studené nebo horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.