Omáčka z lilků
75 min.
Ingredience
- 30mililitrůOlej olivový
- 1kusChilli paprička
- 2hrstiPetržel - nať
- 450gramůLilek
- 1hrstBazalka
- 200mililitrůVoda pitná
- 1kostkaBujón zeleninový
- 8kusůRajčata
- 60mililitrůVíno červené
- 1lžičkaCukr krupice
- 4gramyŠafrán
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
152 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1V pánvi zahřejeme olej a vložíme celou chilli papričku, česnek a polovinu nakrájené petržele. Stroužky česneku mírně podrtíme vařečkou, aby pustily více šťávy. Pánev přikryjeme poklicí a smažíme na mírném ohni 10 minut, občas zamícháme.
- 2Odstraníme chilli papričku. Do pánve vložíme nakrájený lilek spolu se zbytkem petržele a bazalkou. Přilijeme polovinu vody. Do pánve nadrobíme kostku sušeného vývaru a mícháme dokud se nerozpustí. Poté pánev přikryjeme poklicí, často mícháme a dusíme 10 minut.
- 3Přimícháme oloupaná rajčata pokrájená nadrobno. Poté přilijeme víno, přidáme cukr, šafránový prášek a papriku. Dle chuti osolíme a opepříme a přilijeme zbývající vodu. Promícháme, znovu přikryjeme a povaříme dalších 35 minut. Občas zamícháme. Omáčku ochutnáme a dle potřeby dokořeníme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.