Omáčka z lilků

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
152 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi zahřejeme olej a vložíme celou chilli papričku, česnek a polovinu nakrájené petržele. Stroužky česneku mírně podrtíme vařečkou, aby pustily více šťávy. Pánev přikryjeme poklicí a smažíme na mírném ohni 10 minut, občas zamícháme.
  • 2
    Odstraníme chilli papričku. Do pánve vložíme nakrájený lilek spolu se zbytkem petržele a bazalkou. Přilijeme polovinu vody. Do pánve nadrobíme kostku sušeného vývaru a mícháme dokud se nerozpustí. Poté pánev přikryjeme poklicí, často mícháme a dusíme 10 minut.
  • 3
    Přimícháme oloupaná rajčata pokrájená nadrobno. Poté přilijeme víno, přidáme cukr, šafránový prášek a papriku. Dle chuti osolíme a opepříme a přilijeme zbývající vodu. Promícháme, znovu přikryjeme a povaříme dalších 35 minut. Občas zamícháme. Omáčku ochutnáme a dle potřeby dokořeníme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.