Omeleta se špenátem a bramborami
55 min.
Ingredience
- 1,8litryVoda pitná
- 800gramůBrambory
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceSlunečnice - semena
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůŠpenát listový čerstvý
- 4kusyVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 2špetkySůl
- 0,5hrstPetržel - nať
- 0,5hrstPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
13 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
7 g
Cukr
991 mg
Postup přípravy
- 1Řádně omyté brambory uvaříme i se slupkou v osolené vodě. Teplé oloupeme, necháme vychladnout a poté nakrájíme na plátky. Špenát opláchneme ve studené vodě, vložíme do kastrolku a krátce podusíme mírně podlitý. Špenát necháme okapat, vychladnout, vymačkáme a listy rozmačkáme vidličkou.
- 2Slunečnicová semínka opražíme na rozehřátém oleji, přidáme prolisovaný česnek a brambory. Za občasného míchání zprudka opečeme dočervena.
- 3Petrželku s pažitkou jemně nasekáme. Vejce rozšleháme, vmícháme smetanu, dle chuti osolíme, opepříme a přidáme polovinu bylinek.
- 4Připravený špenát přidáme k bramborám, řádně prohřejeme, zalijeme vaječnou míšeninou, jednou zlehka promícháme a poté pozvolna opékáme tak dlouho, dokud se vejce nesrazí a nezhoustnou (zhruba 10 minut).
- 5Omeletu necháme chvilku na pánvi „dojít“, poté ji sesuneme na větší plochou mísu, posypeme bylinkami a servírujeme nakrájenou na dílky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.