Omeleta se špenátem, olivami a fetou

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
19 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse rozšleháme vejce s nasekaným oreganem, ochutíme solí a pepřem.
  • 2
    V hlubší pánvi na oleji krátce podusíme oloupaná a nakrájená rajčata, nasekanou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme špenát a dusíme dokud nezměkne. Poté odstavíme, přidáme olivy, rozdrobený sýr a polosušená rajčata. Pánev vrátíme na plotýnku, přilijeme vejce a při nízké teplotě smažíme 10-15min. Téměř hotovou omeletu dopečeme cca 5min dozlatova pod rozehřátým grilem.
  • 3
    Papiky opékáme pod rozpáleným grilem, dokud slupka nezhnědne. Necháme vychladnout, oloupeme a ručním mixérem rozšleháme na pyré.
  • 4
    Omeletu podáváme zalitou rozmixovanými paprikami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.