Omelety s parmazánem a zeleninovým salátem
45 min.
Ingredience
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 2decilitryMléko polotučné
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1hrstPažitka
- 1hrstPetržel kudrnka
- 5kusůCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 250gramůSýr Parmezán
- 1lžíceMandle
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule červená
- 1kusCuketa
- 5kusůRajčata
- 1lžíceBalsamico ocet
- 6lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
35 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku, mléko, 2 vajíčka, 2 lžíce oleje a trochu soli, vypracujeme těsto a necháme ho 30 minut kynout.
- 2Petrželku a pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nasekáme najemno. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme na malé kousky.
- 3Jarní cibulku a olupaný česnek nakrájíme najemno. V misce nakrájenou cibuli, česnek, bylinky a mandle smícháme s parmezánem a jedním vajíčkem, podle chuti opepříme a osolíme.
- 4Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Cuketu a rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky jako cibuli. Připravenou zeleninu v míse smícháme s octem a 2 lžícemi oleje, dochutíme pepřem a solí.
- 5V pánvi rozehřejeme malé množství oleje a nalijeme do ní naběračku těsta, které rovnoměrně rozprostřeme a 2 minuty smažíme. Postupně tak usmažíme 4 omelety.
- 6Omelety potřeme sýrovou směsí, stočíme a dáme do parní vložky. Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme ji k varu, vložíme parní vložku s omeletami a vaříme je přikryté pod pokličkou 15 minut. Potom je vyjmeme, nakrájíme na plátky a podáváme s připraveným zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.