Omelety s parmazánem a zeleninovým salátem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
35 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku, mléko, 2 vajíčka, 2 lžíce oleje a trochu soli, vypracujeme těsto a necháme ho 30 minut kynout.
  • 2
    Petrželku a pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nasekáme najemno. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme na malé kousky.
  • 3
    Jarní cibulku a olupaný česnek nakrájíme najemno. V misce nakrájenou cibuli, česnek, bylinky a mandle smícháme s parmezánem a jedním vajíčkem, podle chuti opepříme a osolíme.
  • 4
    Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Cuketu a rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky jako cibuli. Připravenou zeleninu v míse smícháme s octem a 2 lžícemi oleje, dochutíme pepřem a solí.
  • 5
    V pánvi rozehřejeme malé množství oleje a nalijeme do ní naběračku těsta, které rovnoměrně rozprostřeme a 2 minuty smažíme. Postupně tak usmažíme 4 omelety.
  • 6
    Omelety potřeme sýrovou směsí, stočíme a dáme do parní vložky. Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme ji k varu, vložíme parní vložku s omeletami a vaříme je přikryté pod pokličkou 15 minut. Potom je vyjmeme, nakrájíme na plátky a podáváme s připraveným zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.