Opečený italský chleba & topinky z bílého pečiva

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
729 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
51 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájený italský chleba slabě potřeme olivovým olejem a opečeme v toustovači nebo rozpálené troubě, potřené crostini opečeme na pánvi. Obojí podáváme s připravenými směsmi.
  • 2
    Opečený chleba poklademe směsí nasekaných rajčat s přepůlenými kuličkami mozzarelly, olivovým olejem, drceným česnekem, nasekanou bazalkou a osolíme. Zdobíme rukolou.
  • 3
    Na hráškové crostini potřebujeme směs z mraženého hrášku, který v troše vody přivedeme k varu, slijeme, rozmačkáme, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškatového oříšku. Na kostičky nakrájíme vykrojenou hrušku i se slupkou, pokapeme balsamikovým octem a promícháme s nastrouhaným sýrem pecorino. Topinky z bílého pečiva pomažeme hráškovou směsí a ozdobíme ochucenými hruškami.
  • 4
    Fazole slijeme a propláchneme. Do zahřátého olivového oleje, vsypeme uvařené, propláchnuté a okapané fazole, osolíme, přidáme rozmarýn a chilli a mícháme asi minutu. Pak vše rozmačkáme a dochutíme česnekem. Podáváme s opečeným chlebem ozdobeným petrželkou a čerstvě mletým černým pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.