Opečený italský chleba & topinky z bílého pečiva
30 min.
Ingredience
- 80gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 3decilitryOlej olivový
- 4kusyRajčata soudková
- 150gramůMozzarella
- 5lžicOlej olivový extra panenský
- 3stroužkyČesnek
- 1hrstBazalka
- 1lžičkaSůl
- 250gramůHrášek mražený
- 1kusHrušky
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaBalsamico ocet
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůFazole cannellini
- 1kusChilli paprička
- 1lžičkaRozmarýn čerstvý
- 2lžícePetržel - nať
- 1hrstRukola
- 500gramůChléb italský
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
729 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
51 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nakrájený italský chleba slabě potřeme olivovým olejem a opečeme v toustovači nebo rozpálené troubě, potřené crostini opečeme na pánvi. Obojí podáváme s připravenými směsmi.
- 2Opečený chleba poklademe směsí nasekaných rajčat s přepůlenými kuličkami mozzarelly, olivovým olejem, drceným česnekem, nasekanou bazalkou a osolíme. Zdobíme rukolou.
- 3Na hráškové crostini potřebujeme směs z mraženého hrášku, který v troše vody přivedeme k varu, slijeme, rozmačkáme, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškatového oříšku. Na kostičky nakrájíme vykrojenou hrušku i se slupkou, pokapeme balsamikovým octem a promícháme s nastrouhaným sýrem pecorino. Topinky z bílého pečiva pomažeme hráškovou směsí a ozdobíme ochucenými hruškami.
- 4Fazole slijeme a propláchneme. Do zahřátého olivového oleje, vsypeme uvařené, propláchnuté a okapané fazole, osolíme, přidáme rozmarýn a chilli a mícháme asi minutu. Pak vše rozmačkáme a dochutíme česnekem. Podáváme s opečeným chlebem ozdobeným petrželkou a čerstvě mletým černým pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.