Opilé kuře s dresinkem
85 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKuře
- 3decilitryPivo světlé 12% 4,5% obj.
- 400gramůChléb konzumní
- Bylinková směs
- Dresink
- 6kusůKapary
- 3špetkyPepř bílý
- 2lžícePetržel kudrnka
- 1lžičkaHořčice
- 0,5lžičkaOcet vinný
- 2špetkySůl
- 150gramůHellmann's Majonéza originál
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1312 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
91 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
1 g
Cukr
189 mg
Postup přípravy
- 1Omyjeme si snítky čerstvého tymiánu, šalvěje, petrželové a celerové natě a rozmarýnu. Z bylinek setřepeme vodu, otrháme lístky, drobně je pokrájíme a dáme do hmoždíře. Omyjeme malou chilli papričku, rozkrojíme ji, zbavíme semínek a posekáme nadrobno. Přidáme ji k bylinkám spolu s olivovým olejem, solí, pepřem a drceným kmínem. Směs poté v hmoždíři rozdrtíme.
- 2Očištěné a omyté kuře osušíme. Ostrým nožem okolo prsou vyřízneme páteř, tak nám vznikne plát masa, který z vnitřní strany potřeme bylinkovou směsí. Kůži kuřete pouze osolíme mořskou solí.
- 3Kuře ugrilujeme ve středně vyhřáté troubě na 180°C až 200°C. Během grilování maso obracíme a poléváme pivem. Hotové ugrilované maso se téměř rozpadá, má zlatohnědou kůrku a z masa by měla téct bílá šťáva.
- 4Připravíme si dresink: v misce si vidličkou rozetřeme promyté a okapané kapary, přidáme k nim majonézu Hellmanns, pepř, drobně pokrájenou petrželku, hořčici a pár kapek vinného octu. Vše dobře promícháme, případně dochutíme solí.
- 5Hotové kuře naporcujeme a podáváme s dresinkem a chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.