Orecchiette s roketou
65 min.
Ingredience
- 45mililitrůOlej olivový
- 1kusCibule
- 300gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 0,5lžičkaOregano sušené
- 1špetkaChilli paprička sušená
- 30mililitrůVíno bílé
- 200gramůBrambory
- 300gramůTěstoviny Orecchiette
- 150gramůRoketa
- 90gramůRicotta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 30gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
17 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hluboké pánvi zahřejeme 15 ml oleje a nasypeme polovinu drobně pokrájené cibule. Smažíme na mírném ohni 5 minut, až je cibule měkká. Často mícháme. Vmícháme nakrájená rajčata, oregano a mleté chilli papričky. Přilijeme víno, osolíme a opepříme. Přikryjeme pánev poklicí a dusíme 15 minut, občas zamícháme.
- 2Ve velkém hrnci uvedeme do varu osolenou vodu. Vložíme brambory nakrájené na kostičky a těstoviny. Promícháme a znovu uvedeme do varu. Snížíme teplotu a povaříme 15 minut, až jsou těstoviny uvařené.
- 3Ve velké pánvi zahřejeme zbývající olej, nasypeme zbývající cibuli a nadrobno pokrájený česnek. Občas zamícháme a smažíme 3 minuty. Přimícháme listy rokety a za stálého míchání smažíme další 2 minuty. Až listy ovadnou, přilijeme rajskou omáčku a přidáme sýr Ricottu. Vše promícháme.
- 4Hotové těstoviny s bramborami přeložíme do pánve s omáčkou a promícháme. Dle potřeby ochutíme solí a pepřem. Ihned podáváme s nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.