Ostrá dřevorubecká polévka se slepicí

105 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
17 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a omytou slepici rozporcujeme a dáme ji do většího hrnce. Zalijeme vodou, přidáme koření: celé černé koření, kuličky nového koření, 1 špetku kari koření, 4 usušené feferonky, polévku přivedeme k varu. Očištěné a omyté houby pokrájíme na plátky.
  • 2
    Očistíme a omyjeme zeleninu: mrkev, petržel, česnek, cibuli a přidáme ji asi po půl hodině vaření do vývaru ke slepici spolu se lžící sójové omáčky, 1/2 (5g) kostky masoxu a solí podle chuti. Pokrájené houby vložíme do polévky asi 15 minut před dovařením.
  • 3
    Uvařené maso ze slepice a zeleninu vyjmeme. Maso obereme, pokrájíme na kousky, vrátíme zpět do polévky. Ze zeleniny vrátíme zpět pokrájenou mrkev.
  • 4
    Polévku podáváme s omytým, drobně pokrájeným kerblíkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.