Ostrá dřevorubecká polévka se slepicí
105 min.
Ingredience
- 1,5kilogramySlepice
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaPepř černý celý
- 5kusůNové koření celé
- 1špetkaKari koření
- 4kusyFeferony
- 150gramůHouby čerstvé
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel - nať
- 1kusCibule
- 0,5lžíceSůl
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 5gramůMasox
- 1lžíceKerblík
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
17 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou slepici rozporcujeme a dáme ji do většího hrnce. Zalijeme vodou, přidáme koření: celé černé koření, kuličky nového koření, 1 špetku kari koření, 4 usušené feferonky, polévku přivedeme k varu. Očištěné a omyté houby pokrájíme na plátky.
- 2Očistíme a omyjeme zeleninu: mrkev, petržel, česnek, cibuli a přidáme ji asi po půl hodině vaření do vývaru ke slepici spolu se lžící sójové omáčky, 1/2 (5g) kostky masoxu a solí podle chuti. Pokrájené houby vložíme do polévky asi 15 minut před dovařením.
- 3Uvařené maso ze slepice a zeleninu vyjmeme. Maso obereme, pokrájíme na kousky, vrátíme zpět do polévky. Ze zeleniny vrátíme zpět pokrájenou mrkev.
- 4Polévku podáváme s omytým, drobně pokrájeným kerblíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.