Páj se sleděm a bramborami
105 min.
Ingredience
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 120gramůMáslo čerstvé
- 750gramůBrambory
- 1lžičkaŠalvěj čerstvá
- 600mililitrůVývar rybí
- 50gramůStrouhanka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel - nať
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 450gramůSleď čerstvý
- 2kusyJablka
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
36 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
8 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Ostrým nožem nakrájíme brambory na tenké plátky, ponoříme na 3 minuty do vroucí osolené vody, prudce ochladíme, necháme okapat a osušíme.
- 2Do hladka utřeme dijonskou hořčici se 2 lžícemi másla, touto směsí potřeme řezné strany filetů za sleďů, osolíme, opepříme, zavineme a odložíme.
- 3Na mírném ohni v pánvi s rozehřátými 2 lžícemi másla opékáme 8 - 10 minut cibuli, následně pánev odstavíme. Částí zbývajícího másla vymažeme zapékací misku o objemu 2 l, rozložíme do ní polovinu plátků brambor. Osolíme, opepříme, poklademe polovinou jablek i cibule, navrch upravíme zavinuté filety a posypeme šalvějí. Následně vrstvy zopakujeme v opačném pořadí, takže navrchu budeme mít brambory, osolíme, opepříme, přelijeme horkým rybím vývarem.
- 4Zbytek másla rozpustíme, smícháme se strouhankou z bílého pečiva a posypeme vrchní vrstvu brambor.
- 5Pečeme v troubě, předehřáté na 190°C, přibližně 40 - 50 minut (do zlatova). Ozdobíme snítkou čerstvé petrželky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.