Pampelišková polévka s bramborami

145 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
29 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
14 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme a omyjeme brambory a cibuli. Brambory pokrájíme na kostičky a cibuli nadrobno. Oloupaný česnek prolisujeme, mladé pampeliškové listy dobře omyjeme a pokrájíme na nudličky.
  • 2
    V hrnci na másle a oleji zpěníme cibuli, pak přilijeme 1 litr zeleninového bujonu, přidáme brambory, přimícháme sůl, pepř a 1 dl červeného vína. Vaříme při mírné teplotě přibližně 10 minut, pak do polévky přidáme pampeliškové listy a česnek.
  • 3
    Polévku dochutíme citronovou šťávou, mletým koriandrem a solí. vše povaříme 3-4 minuty a podáváme.
  • 4
    Zeleninový bujon [30258]:
  • 5
    Všechnu zeleninu - tuřín (bílou řepu), mrkev, cibuli, celer, petržel kořen, a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. 2 stonky petrželky natě (1 lžíce) a lístky libečku (1 lžička) svážeme.
  • 6
    V hrnci si rozpustíme máslo a vše osmažíme dorůžova.
  • 7
    Přilijeme 0.5 litru růžového vína a 1 litr vody. Přidáme 1 lžičku barevného pepře, 2 lžíce mořské soli, 4 ks jalovce, 2 bobkové listy,
  • 8
    svázanou nať a při mírné teplotě vaříme 90 minut.
  • 9
    Pak vývar scedíme přes husté síto, Z vychlazeného vývaru sejmeme tuk a získáme čistý bujon.
  • 10
    Případně dochutíme solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.