Pařížské brambůrky
35 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
855 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
79 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
131 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané větší brambory omyjeme. Pomocí melounovače (větší částí) z brambor vykrojíme malé kuličky, které dáme do misky s litrem studené vody. V hrnci přivedeme k varu 1,5 litru vody s 1,5 lžičkou soli. Bramborové kuličky opatrně vložíme do vroucí vody, vaříme je 3 minuty. Poté scedíme, necháme okapat, vložíme do jiného hrnce a osušíme v utěrce. Omyjeme petrželovou nať i pažitku, vodu setřepeme, bylinky drobně pokrájíme a odložíme do misky. Očistíme česnek.
- 2V pánvi (nejlépe litinové) rozpálíme olej s máslem na správnou teplotu, ve kterém bramborové kuličky osmažíme. Smažíme je do zlatova až do zlatohněda přibližně 10 - 15 minut. Pánvičkou často pohybujeme, abychom brambůrky protřepali, tak se rovnoměrně osmaží. Přibližně 3 minuty před koncem pečení přidáme stroužky česneku, ale musíme dát pozor, aby se nepřipálily.
- 3Usmažené brambůrky vyjmeme sítem, hned je rozdělíme na talíře. Posypeme je bylinkami, solí, čerstvě pomletým pepřem a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.