Pečená treska s bramborami
60 min.
Ingredience
- 2kusyČesnek
- 800gramůTreska aljašská
- 1kilogramBrambory
- 20gramůOregano čerstvé
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 80gramůStrouhanka
- 90mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
25 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Dáme odděleně vařit rybu a brambory ve slupce. Rybu vaříme asi 10 minut, brambory 40 minut.
- 2Uvařenou rybu vyjmeme, vykostíme a rozebereme vidličkou na kousky. Brambory oloupeme a pokrájíme na kolečka.
- 3Dno pekáče vytřeme olejem, posypeme strouhankou a rozložíme ve vrstvách osolené kusy brambor a tresčí maso.
- 4Každou vrstvu posypeme oreganem a na kousíčky pokrájeným česnekem. Zastříkneme trochou oleje. Poslední vrstvu posypeme strouhankou a polijeme zbylým olejem.
- 5Pekáč dáme asi na 10 minut do trouby předehřáté na 220°C a před podáváním na stůl polijeme hotový pokrm citrónovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.