Pečená zelenina s ochuceným jogurtem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilek, kedlubnu, mrkev oloupeme a nakrájíme na širší tenké plátky. Papriky nakrájíme stejně jak kořenovou zeleninu. Rajčata překrojíme na poloviny. Všechnu připravenou zeleninu naskládáme na plech.
  • 2
    Chilli papričku drobně nasekáme, petrželovou nať a pórek nakrájíme a posypeme zeleninu na plechu. Posypeme solí, přiložíme na zeleninu tenké krajíce veky, které pokapeme olejem a posypeme oreganem. Zeleninu také pokapeme olejem, ale oregano nedáváme. Plech vložíme do předehřáté trouby na 30 minut.
  • 3
    Jogurt dáme do misky, přidáme zbylou nasekanou chilli papričku, nasekanou kapii, prolisovaný česnek, šťávu z 1 ks citrónu a vše důkladně prošleháme.
  • 4
    Upečenou zeleninu vyjmeme z trouby a upravíme na talíře. Přidáme ochucený jogurt a pečené krajíce veky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.