Pečená zelenina s ochuceným jogurtem
60 min.
Ingredience
- 200gramůRajčata
- 200gramůPaprika zelená
- 200gramůPaprika žlutá
- 200gramůLilek
- 200gramůKedlubna
- 200gramůMrkev kořen
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 20gramůPetržel - nať
- 50gramůPórek
- 10gramůOregano sušené
- 250gramůJogurt bílý
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyChilli paprička zelená
- 2kusyPaprika sterilovaná
- 1kusCitronová šťáva
- 12plátkůVeka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Lilek, kedlubnu, mrkev oloupeme a nakrájíme na širší tenké plátky. Papriky nakrájíme stejně jak kořenovou zeleninu. Rajčata překrojíme na poloviny. Všechnu připravenou zeleninu naskládáme na plech.
- 2Chilli papričku drobně nasekáme, petrželovou nať a pórek nakrájíme a posypeme zeleninu na plechu. Posypeme solí, přiložíme na zeleninu tenké krajíce veky, které pokapeme olejem a posypeme oreganem. Zeleninu také pokapeme olejem, ale oregano nedáváme. Plech vložíme do předehřáté trouby na 30 minut.
- 3Jogurt dáme do misky, přidáme zbylou nasekanou chilli papričku, nasekanou kapii, prolisovaný česnek, šťávu z 1 ks citrónu a vše důkladně prošleháme.
- 4Upečenou zeleninu vyjmeme z trouby a upravíme na talíře. Přidáme ochucený jogurt a pečené krajíce veky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.