Pečené brambory s kořeněným kuřecím masem
80 min.
Ingredience
- Brambory
- 800gramůBrambory
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 8gramůTymián sušený
- 40gramůOlej olivový extra panenský
- Kuřecí maso
- 600gramůKuřecí prsa
- 150gramůStrouhanka
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 8gramůŠalvěj sušená
- 8gramůOregano sušené
- 150gramůZakysaná smetana
- 40gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
32 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
11 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme, omyjeme a rozčtvrtíme. Olej nalijeme do misky, přisypeme sůl, pepř, mletou papriku a sušený tymián. Promícháme, následně touto směsí potřeme brambory ze všech stran. Kuřecí prsa rozkrájíme na větší kousky a potřeme olejem. Do jiné misky vsypeme strouhanku, mouku, mletou papriku, sušenou šalvěj, oregano, podle chuti sůl a pepř. Promícháme, kousky masa v této směsi obalíme.
- 2Plech potáhneme papírem na pečení, na něj vyskládáme brambory i kuřecí maso, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C zhruba hodinu.
- 3Brambory s masem upravíme na servírovací mísu, podáváme se zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.