Pečené brambory s kořeněným kuřecím masem

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
32 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
11 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oškrábeme, omyjeme a rozčtvrtíme. Olej nalijeme do misky, přisypeme sůl, pepř, mletou papriku a sušený tymián. Promícháme, následně touto směsí potřeme brambory ze všech stran. Kuřecí prsa rozkrájíme na větší kousky a potřeme olejem. Do jiné misky vsypeme strouhanku, mouku, mletou papriku, sušenou šalvěj, oregano, podle chuti sůl a pepř. Promícháme, kousky masa v této směsi obalíme.
  • 2
    Plech potáhneme papírem na pečení, na něj vyskládáme brambory i kuřecí maso, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C zhruba hodinu.
  • 3
    Brambory s masem upravíme na servírovací mísu, podáváme se zakysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.