Pečeně nedělní po italsku
125 min.
Ingredience
- 2,5kilogramyKuře
- 3špetkyRozmarýn čerstvý
- 175gramůSýr Feta
- 2lžíceRajčatová pasta
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1kusČesnek
- 1kilogramBrambory
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika žlutá
- 3kusyCuketa
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1154 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
79 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vnitřek kuřete vypláchneme studenou vodou a osušíme. Uvolníme opatrně kůži z prsíček. Prstem rozšiřujeme dutinu, pokračujeme dokud neuvolníme kůži jak na prsíčkách, tak na stehýnkách.
- 2Pokrájíme lístky rozmarýnu, smícháme je se sýrem feta, máslem, pepřem, pastou ze sušených rajčat a směs vkládáme pod kůži.
- 3Kuře vložíme do pekáče, přikryjeme a pečeme 60 minut v předehřáté troubě.
- 4Rozebereme 1 hlavičku česneku na stroužky, ale neloupeme. Přidáme po 40 minutách ke kuřeti. Kuře potřeme olejem, přidáme do pekáče několik snítek rozmarýnu, osolíme, opepříme a 40 minut před koncem sejmeme pokličku, aby kuře zezlátlo.
- 5Kuře přendáme na mísu, obložíme částí zeleniny a zbytek dáme do jiné ohřáté mísy. Vylijeme většinu vypečeného tuku a do zbývajícího vmícháme mouku. Za neustálého míchání vaříme.
- 6Štávu přecedíme do omáčníku a podáváme s kuřetem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.