Pečené plněné mušle s česnekem

28 min.
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
20 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
520 mg
Cukr
451 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mušle omyjeme, očistíme a vaříme v dostatečném množství vody asi 8 minut. Mušle, které se neotevřou, odstraníme.
  • 2
    Lastury uvařených mušlí od sebe oddělíme a poklademe na tukem vymaštěný plech.
  • 3
    Česnek, šalotku, petrželovou nať a strouhanku rozmixujeme a umícháme do hmoty. Osolíme a opepříme.
  • 4
    Připravené lastury mušlí naplníme směsí, zakápneme rozpuštěným máslem a zapékáme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia asi 8 minut. Před podáváním zdobíme nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.