Pečené plněné mušle s česnekem
28 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyMušle slávky
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyŠalotka
- 1kusPetržel - nať
- 3lžíceStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusPažitka
- 2lžíceTuk
- 2,2litryVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
20 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
520 mg
Cukr
451 mg
Postup přípravy
- 1Mušle omyjeme, očistíme a vaříme v dostatečném množství vody asi 8 minut. Mušle, které se neotevřou, odstraníme.
- 2Lastury uvařených mušlí od sebe oddělíme a poklademe na tukem vymaštěný plech.
- 3Česnek, šalotku, petrželovou nať a strouhanku rozmixujeme a umícháme do hmoty. Osolíme a opepříme.
- 4Připravené lastury mušlí naplníme směsí, zakápneme rozpuštěným máslem a zapékáme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia asi 8 minut. Před podáváním zdobíme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.