Pestré rizoto (jambalaya)
55 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusPaprika zelená
- 2kusyCeler řapíkatý
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 3kusyRajčata
- 450gramůRýže loupaná
- 1lžičkaOregano sušené
- 2kusyBobkový list
- 4kusyCibulka jarní
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůKuřecí prsa
- 100gramůŠpekáčky
- 3stroužkyČesnek
- 850gramůVývar drůbeží
- 250gramůKrevety tygří - loupané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
961 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
21 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Olej rozehřejeme na velké hluboké pánvi a za častého míchání opékáme 8-10 minut do změknutí pokrájený celer, česnek, zelenou papriku a cibuli. Potom vmícháme mletou papriku, nakrájené kuřecí maso a špekáček a ještě 8-10 minut opékáme dozlatova. Přidáme rajčata a další 2-3 minuty zahříváme, dokud se nerozpadnou.
- 2Vmícháme rýži, zamícháme, podlijeme horkým vývarem, přidáme bobkové listy, oregano a zvolna vaříme pod pokličkou 10 minut. Opatrně vmícháme krevety a pod pokličkou dusíme 6-8 minut, dokud se většina tekutiny nevstřebá a krevety se neprovaří. Nakonec vmícháme petrželku, jarní cibulku, sůl, pepř a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.