Petrželová polévka s kari
30 min.
Ingredience
- 750gramůPetržel kořen
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 6gramůČesnek
- 2lžičkyKari koření
- 1,8litryVývar slepičí
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1kusPažitka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na větší kousky nakrájenou petržel, cibuli nakrájenou nadrobno, 1 utřený stroužek česneku a vše zpěníme, občas zamícháme. Přidáme jemné kari, vývar, sůl, pepř a vaříme pomalu pod pokličkou doměkka.
- 2Polévku rozmixujeme, vmícháme smetanu a znovu prohřejeme.
- 3Na talíři zdobíme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.