Pikantní hovězí hašé s rajčaty
40 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2kusyChilli paprička
- 2lžíceOlej olivový
- 600gramůHovězí maso mleté
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 4lžíceHrozinky
- 1kusJablka
- 30gramůOlivy zelené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůMandle
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
16 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
6 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme česnek a cibuli a nakrájíme na kousky. Jablko oloupeme, odstraníme jadřince, dužinu pokrájíme na kostičky a pokapeme citronovou šťávou. Papričky očistíme, zbavíme semínek a nasekáme na nudličky.
- 2V pánvi rozpálíme olej a maso na něm zprudka orestujeme. Když se začne drobit přidáme cibuli, česnek a zmírníme plamen. Vmícháme rajčata, jablko, papričky, hrozinky, olivy, skořici, ochutíme solí, pepřem a hřebíčkem. Nezakryté dusíme cca 20 minut.
- 3Směs přemístíme do mísy, posypeme nasucho opraženými sekanými mandlemi a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.