Pikantní křepelky s paprikou
100 min.
Ingredience
- 200gramůRýže loupaná
- 4kusyKřepelka
- 20gramůSlanina vepřová
- 40mililitrůOlej olivový
- 140gramůPaprika červená
- 140gramůPaprika zelená
- 4gramyPetržel - nať
- 4gramyKerblík
- 200gramůRajčata
- 60gramůCibule
- 2špetkyTymián čerstvý
- 2kusyBobkový list
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
20 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme dle návodu.
- 2Křepelky osolíme, opepříme, obalíme slaninou a osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova.
- 3Papriky vymyjeme a vydlabeme vnitřky.
- 4Uvařenou rýži smícháme se sekanými bylinkami, osolíme, opepříme a smícháme s tukem ze smažení masa.
- 5Do každé papriky dáme jednu křepelku naplněnou trochou bylinkové rýže, zabalíme do alobalu a pečeme při 225°C 40 minut.
- 6Rajčata pokrájíme, smícháme s olejem, sekanou cibulí a česnekem a zbytkem koření.
- 7Osolíme a opepříme.
- 8Směs necháme vařit do změknutí cca 15 minut.
- 9Maso servírujeme na uvařené rýži, přelité omáčkou z rajčat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.