Pikantní španělská omeleta
15 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPaprika zelená
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaKari koření
- 2lžíceVoda pitná
- 1lžíceOlivy nakládané
- 10gramůPetržel - nať
- 80gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1lžíceKečup ostrý
- 80mililitrůOlej slunečnicový
- 0,5špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1236 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
92 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli s česnekem drobně nakrájíme, vložíme do pánve na rozpálený olej a pomalu smažíme. Přidáme omytou, jádřinců zbavenou a na tenké proužky pokrájenou papriku. Společně smažíme do změknutí papriky.
- 2Rozklepneme dvě vejce, osolíme, opepříme, přidáme kari koření a vodu. Dobře prošleháme, zalijeme zeleninu v pánvi, poté vložíme olivy a nasekanou petrželovou nať. Pod poklici pečeme až do ztuhnutí vajec.
- 3Hotové omelety přehneme napůl, položíme na talíře, posypeme jemně nastrouhaným sýrem a pokapeme kečupem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.