Pilaf se šafránem
70 min.
Ingredience
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
17 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
17 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Za stálého míchání opečeme na pánvi šafrán. Jakmile začne intenzivně vonět, vysypeme jej na talíř.
- 2Nalijeme vroucí vodu do konvice, přisypeme opečený šafrán a sůl a alespoň na 30 minut odložíme.
- 3Na pánvi zahřejeme máslo a olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání asi 5 minut opékáme. Vmícháme do cibule piniové oříšky a opečeme dozlatova. Musíme dát pozor, abychom je nepřipálili. Přisypeme do směsi rýži a mícháme asi 1 minutu. Přidáme rozdrcené zelené lusky kardamonu, hřebíček a hrozinky, přilijeme vodu se šafránem a přivedeme k varu. Pod pokličkou při mírné teplotě vaříme asi 15 minut. Poté pánev odstavíme, ale necháme ji ještě alespoň 5 minut přiklopenou.
- 4Zkontrolujeme, zda se nám vyvařila všechna tekutina a zda je rýže měkká. Zlehka promícháme, podle chuti osolíme a opepříme. Ozdobíme nadrobno pokrájeným koriandrem nebo petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.