Pilaf se šafránem

70 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
17 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
17 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Za stálého míchání opečeme na pánvi šafrán. Jakmile začne intenzivně vonět, vysypeme jej na talíř.
  • 2
    Nalijeme vroucí vodu do konvice, přisypeme opečený šafrán a sůl a alespoň na 30 minut odložíme.
  • 3
    Na pánvi zahřejeme máslo a olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání asi 5 minut opékáme. Vmícháme do cibule piniové oříšky a opečeme dozlatova. Musíme dát pozor, abychom je nepřipálili. Přisypeme do směsi rýži a mícháme asi 1 minutu. Přidáme rozdrcené zelené lusky kardamonu, hřebíček a hrozinky, přilijeme vodu se šafránem a přivedeme k varu. Pod pokličkou při mírné teplotě vaříme asi 15 minut. Poté pánev odstavíme, ale necháme ji ještě alespoň 5 minut přiklopenou.
  • 4
    Zkontrolujeme, zda se nám vyvařila všechna tekutina a zda je rýže měkká. Zlehka promícháme, podle chuti osolíme a opepříme. Ozdobíme nadrobno pokrájeným koriandrem nebo petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.