Pizzaiola k telecí řízkům
35 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůOlej olivový
- 10gramůRozmarýn čerstvý
- 20gramůTymián čerstvý
- 500gramůRajčata
- 150mililitrůVíno červené
- 10gramůOlivy nakládané
- 1kusBobkový list
- 5gramůOregano čerstvé
- 20gramůSýr Parmezán
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4stroužkyČesnek
- 60gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
30 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso opláchneme, osušíme, okořeníme solí a pepřem a po obou stranách poprášíme moukou. Rozpálíme máslo se 2 lžícemi olivového oleje, do pánve vložíme rozmarýn a tymián a řízky v aromatickém tuku opečeme po obou stranách dozlatova.
- 2Rajčata ponoříme na okamžik do horké vody, oloupeme je a odstraníme stopku. Česnek a šalotku nakrájíme na drobné kousky, které osmažíme na zbývajícím oleji. Přidáme rajský protlak, červené víno, nakrájená rajčata a bobkový list. Omáčku vaříme nezakrytou asi 15 minut. Olivy nasekáme nadrobno. Jakmile má omáčka krémovou konzistenci, vyjmeme bobkový list a ochutíme ji solí a pepřem. Přidáme olivy a několik lístků oregana. Omáčkou přelijeme horké řízky a vše posypeme strouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.