Placičky s krůtím masem a omáčkou z červené řepy
40 min.
Ingredience
- Omáčka
- 1kusČervená řepa
- 1lžičkaHořčice
- 1hrnekJablečné pyré s jahodami
- 1lžičkaKopr čerstvý
- 1hrnekŠpenát listový čerstvý
- 2lžičkyOlej kukuřičný
- 230gramůKrůtí prsa
- 2kusyBrambory vařené
- 3kusyCibulka jarní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,75hrnekTvaroh měkký - nízkotučný
- 2lžíceBazalka
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaHořčice
- 1kusKopr čerstvý
- 0,5hrnekStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
9 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
10 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu na 190 stupňů Celsia. Všechny suroviny na přípravu omáčky smícháme v misce, rozmixujeme, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky.
- 2Na pánvi rozpálíme olej. Přidáme špenát a česnek, pánev přikryjeme pokličkou. Špenát s česnekem dusíme na mírném ohni 2 minuty. Pánev odstavíme a když špenát s česnekem vychladne, smícháme ho v misce s krůtím masem, bramborami, tvarohem, jarní cibulkou, hořčicí, bazalkou a polovinou strouhanky. Osolíme, opepříme, hmotu rozdělíme na osm dílů a z každého uděláme placičku silnou asi 1 cm. Placičky obalíme ve zbytku strouhanky.
- 3Placičky položíme na plech a pečeme v předehřáté troubě 20 minut dozlatova. Placičky rozdělíme na talíře a přidáme omáčku z červené řepy, kterou ozdobíme koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.