Placičky s tuňákem

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
43 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na olivovém oleji opékáme 5 minut šalotku, přidáme listy tymiánu, česnek a další minutu zahříváme. Odstavíme a necháme mírně vychladnout.
  • 2
    Z oleje vyjmeme maso z tuňáka a necháme okapat. V osolené vodě vaříme 15 minut brambory, scedíme je a rozmačkáme na hrubou kaši.
  • 3
    Do mísy dáme okapaného tuňáka, rozmačkané brambory, vychladlou směs, petrželku, citronovou kůru, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme, ne však úplně dohladka.
  • 4
    Z bramborové hmoty uděláme 8 placiček, obalíme je v mouce, vejci, strouhance a na půl hodiny dáme do lednice.
  • 5
    Mezitím si připravíme rajčatovou omáčku. Do hrnce dáme olivový olej, česnek, cukr, rajčata, bazalku, citronovou kůru, sůl a pepř. Přiklopíme pokličkou a zvolna vaříme. Po 30 minutách odklopíme a ještě 15 minut vaříme do zhoustnutí.
  • 6
    Vyndáme z lednice placičky a na rostlinném oleji smažíme 3-4 minuty dozlatova z každé strany. Odsajeme nadbytečný tuk pomocí papírových utěrek a servírujeme s rajčatovou omáčkou, rajčaty a čínským zelím nebo ledovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.