Placičky s tuňákem
105 min.
Ingredience
- Rajčatová omáčka
- 2lžíceOlej olivový
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1špetkaSůl
- 1lžíceBazalka
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 0,5kusCitrony
- 230gramůBrambory
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusŠalotka
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1lžícePetržel - nať
- 120gramůStrouhanka
- 1kusZelí čínské
- 4kusyRajčata
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 1kusVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 400gramůTuňák v oleji
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
43 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Na olivovém oleji opékáme 5 minut šalotku, přidáme listy tymiánu, česnek a další minutu zahříváme. Odstavíme a necháme mírně vychladnout.
- 2Z oleje vyjmeme maso z tuňáka a necháme okapat. V osolené vodě vaříme 15 minut brambory, scedíme je a rozmačkáme na hrubou kaši.
- 3Do mísy dáme okapaného tuňáka, rozmačkané brambory, vychladlou směs, petrželku, citronovou kůru, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme, ne však úplně dohladka.
- 4Z bramborové hmoty uděláme 8 placiček, obalíme je v mouce, vejci, strouhance a na půl hodiny dáme do lednice.
- 5Mezitím si připravíme rajčatovou omáčku. Do hrnce dáme olivový olej, česnek, cukr, rajčata, bazalku, citronovou kůru, sůl a pepř. Přiklopíme pokličkou a zvolna vaříme. Po 30 minutách odklopíme a ještě 15 minut vaříme do zhoustnutí.
- 6Vyndáme z lednice placičky a na rostlinném oleji smažíme 3-4 minuty dozlatova z každé strany. Odsajeme nadbytečný tuk pomocí papírových utěrek a servírujeme s rajčatovou omáčkou, rajčaty a čínským zelím nebo ledovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.