Platýz se sýrovou krustou

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
52 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme doměkka.
  • 2
    Umícháme strouhanku, petrželku, sýr a změklé máslo na kaši, kterou rozprostřeme mezi 2 vrstvy kuchyňské fólie, rozválíme válečkem a dáme ztuhnout do lednice. Do pečící nádoby naskládáme filety. Poté ztuhlou směs rozkrájíme na kousky velikosti filetů a poklademe jimi filety. V troubě zapečeme několik minut dozlatova. Mezitím na másle nebo oleji krátce osmahneme cibulky, chřest, na větší kousky nakrájené houby a špenátové listy.
  • 3
    Vařené brambory rozdrtíme vidličkou a smícháme s nasekanou pažitkou. Směs rozdělíme na předehřáté talíře, přidáme zeleninu a opečenou rybu. Vypečenou šťávu z ryby našleháme a pokrm přelijeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.