Platýz se sýrovou krustou
35 min.
Ingredience
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 40gramůPažitka
- 600gramůPlatýz - filety
- 300gramůBrambory
- 300gramůChřest bílý
- 100gramůShiitake houby
- 150gramůStrouhanka
- 50gramůPetržel - nať
- 200gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
52 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme doměkka.
- 2Umícháme strouhanku, petrželku, sýr a změklé máslo na kaši, kterou rozprostřeme mezi 2 vrstvy kuchyňské fólie, rozválíme válečkem a dáme ztuhnout do lednice. Do pečící nádoby naskládáme filety. Poté ztuhlou směs rozkrájíme na kousky velikosti filetů a poklademe jimi filety. V troubě zapečeme několik minut dozlatova. Mezitím na másle nebo oleji krátce osmahneme cibulky, chřest, na větší kousky nakrájené houby a špenátové listy.
- 3Vařené brambory rozdrtíme vidličkou a smícháme s nasekanou pažitkou. Směs rozdělíme na předehřáté talíře, přidáme zeleninu a opečenou rybu. Vypečenou šťávu z ryby našleháme a pokrm přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.