Plněná kedlubna s bramborovým pyré a parmezánem
95 min.
Ingredience
- 2kusyKedlubna
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 2kusyPórek
- 100gramůBrokolice
- 1kusMrkev kořen
- 10mililitrůOlej dýňový
- 2,5lžičkySůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 20gramůSlunečnicové semínko
- 320gramůBrambory
- 4lžíceSýr Parmezán
- 100gramůPetržel - nať
- 2,5litryVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
16 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
20 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme brambory ( asi 4 středně velké) a ve slané vodě je vaříme 20 minut. Oloupeme kedlubny, vydlabeme, dužinu si uschováme a dochutíme ji solí a pepřem. Zeleninový vývar dáme do hrnce spolu s kedlubnami a na mírném ohni vaříme asi 15 minut.
- 2Očistíme česnek, mrkev, pórek a nasekáme nadrobno. Brokolici krátce spaříme vodou. Rozehřejeme olej v hrnci a připravenou zeleninu orestujeme. Opepříme, osolíme a zeleninou naplníme kedlubny. Naplněné kedlubny dáme asi na 10 minut vařit pod pokličkou do vývaru. Poté vývar slijeme a odložíme. Oloupeme uvařené brambory a přes lis na brambory prolisujeme. Smícháme s trochou soli a nastrouhaným parmezánem.
- 3Povaříme zeleninový vývar s omytou a nasekanou petrželkou a dužinou z kedluben dochutíme a řádně rozmixujeme na pyré.
- 4Rozdělíme omáčku na dva talíře, navrch položíme plněnou kedlubnu a přidáme bramborové pyré s parmezánem.
- 5Nakonec ozdobíme slunečnicovými semínky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.