Plněná kedlubna s bramborovým pyré a parmezánem

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
16 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
20 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme brambory ( asi 4 středně velké) a ve slané vodě je vaříme 20 minut. Oloupeme kedlubny, vydlabeme, dužinu si uschováme a dochutíme ji solí a pepřem. Zeleninový vývar dáme do hrnce spolu s kedlubnami a na mírném ohni vaříme asi 15 minut.
  • 2
    Očistíme česnek, mrkev, pórek a nasekáme nadrobno. Brokolici krátce spaříme vodou. Rozehřejeme olej v hrnci a připravenou zeleninu orestujeme. Opepříme, osolíme a zeleninou naplníme kedlubny. Naplněné kedlubny dáme asi na 10 minut vařit pod pokličkou do vývaru. Poté vývar slijeme a odložíme. Oloupeme uvařené brambory a přes lis na brambory prolisujeme. Smícháme s trochou soli a nastrouhaným parmezánem.
  • 3
    Povaříme zeleninový vývar s omytou a nasekanou petrželkou a dužinou z kedluben dochutíme a řádně rozmixujeme na pyré.
  • 4
    Rozdělíme omáčku na dva talíře, navrch položíme plněnou kedlubnu a přidáme bramborové pyré s parmezánem.
  • 5
    Nakonec ozdobíme slunečnicovými semínky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.