Plněná perlička
40 min.
Ingredience
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 40gramůŠunka uzená
- 80gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 10gramůOregano čerstvé
- 15gramůMouka pšeničná hladká
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůStrouhanka
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 250mililitrůVíno bílé
- 250gramůŽampiony - sterilované
- 1200gramůPerlička prsa
- 40gramůSýr Ricotta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
867 kcal
Bílkoviny
78 g
Tuky
39 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do prsíček uděláme kapsu, důkladně je osolíme a opepříme.
- 2Kapsu naplníme šunkou a sýrem. Oregano opereme, osušíme, lístky otrháme a vložíme do masových kapes. Všechno sepneme párátky.
- 3Poprášíme moukou. Vejce našleháme a maso v něm pečlivě obalíme. Potom obalíme ještě ve strouhance. Rozpustíme máslo a maso v něm z obou stran asi 8 minut orestujeme. Pak je vyjmeme a odstavíme do tepla.
- 4Výpek povaříme s drůbežím vývarem a bílým vínem. Žampiony necháme okapat a přidáme do výpeku. Společně ochutíme solí a pepřem.
- 5Přimícháme do směsi ricottu, maso se šťávou upravíme na talíře. Podáváme s míchaným salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.