Plněná zelenina po nicesku

75 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
24 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
9 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriky rozřízneme napůl, vyjmeme jadřince a opláchneme.
  • 2
    Tykve pokrájíme na špalíčky cca 6cm dlouhé, vykrojíme dužinu.
  • 3
    Lilek naporcujeme na větší kousky, naskládáme na plech a necháme 30 minut péct při 180°C. Upečené lilky necháme vystydnout a poté vyjmeme změklou dužinu, kterou si odložíme stranou.
  • 4
    Uvaříme si rýži dle návodu výrobce.
  • 5
    Do velkého hrnce si natočíme vodu a necháme přivést k varu. Ve vařící vodě postupně necháme spařit pokrájené tykve a papriky.
  • 6
    60g cibule pokrájíme nadrobno a necháme jí osmahnout na rozpáleném oleji (12ml), přisypeme vařenou rýži, rozmačkané rajče, 1/3 tymiánu, 1/2 petržele, sůl a pepř. Takto připravenou směsí naplníme papriky.
  • 7
    Zbylou dužinu z lilků osmahneme na 60g cibule a rozpáleném oleji (12ml), přisypeme strouhanku, utřený česnek, zbytek tymiánu, osolíme a opepříme.
  • 8
    Vzniklou směsí naplníme pečené lilky. Nádivku překryjeme plátkem mozzarelly.
  • 9
    Mleté maso smícháme s vejci, bazalkou a petrželkou. Vzniklou směsí plníme tykve.
  • 10
    Naplněnou zeleninu naskládáme na pečící plech, pokapeme olejem a necháme péct 25 minut při 180°C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.