Plněná zelenina po nicesku
75 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 6gramůBazalka
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůLilek
- 2kusyTykev
- 2kusyPaprika červená
- 2kusyPaprika zelená
- 200gramůRajčata
- 40gramůMozzarella
- 200gramůVepřové maso mleté
- 250gramůRýže loupaná
- 30gramůStrouhanka
- 24mililitrůOlej olivový
- 6gramůTymián čerstvý
- 3špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 6gramůPetržel kudrnka
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
24 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
9 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Papriky rozřízneme napůl, vyjmeme jadřince a opláchneme.
- 2Tykve pokrájíme na špalíčky cca 6cm dlouhé, vykrojíme dužinu.
- 3Lilek naporcujeme na větší kousky, naskládáme na plech a necháme 30 minut péct při 180°C. Upečené lilky necháme vystydnout a poté vyjmeme změklou dužinu, kterou si odložíme stranou.
- 4Uvaříme si rýži dle návodu výrobce.
- 5Do velkého hrnce si natočíme vodu a necháme přivést k varu. Ve vařící vodě postupně necháme spařit pokrájené tykve a papriky.
- 660g cibule pokrájíme nadrobno a necháme jí osmahnout na rozpáleném oleji (12ml), přisypeme vařenou rýži, rozmačkané rajče, 1/3 tymiánu, 1/2 petržele, sůl a pepř. Takto připravenou směsí naplníme papriky.
- 7Zbylou dužinu z lilků osmahneme na 60g cibule a rozpáleném oleji (12ml), přisypeme strouhanku, utřený česnek, zbytek tymiánu, osolíme a opepříme.
- 8Vzniklou směsí naplníme pečené lilky. Nádivku překryjeme plátkem mozzarelly.
- 9Mleté maso smícháme s vejci, bazalkou a petrželkou. Vzniklou směsí plníme tykve.
- 10Naplněnou zeleninu naskládáme na pečící plech, pokapeme olejem a necháme péct 25 minut při 180°C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.