Plněné papriky a rajčata

85 min.
Řecko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
25 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata rozpůlíme, vydlabeme a vnitřky hrubě nasekáme mimo semínek. Papriky rozkrojíme, zbavíme je semínek, ale stopky ponecháme, potřeme je olejem a pečeme je v předehřáté troubě patnáct minut na pečícím papíře. Poté papriky dáme do mísy s rajčaty, osolíme je a opepříme.
  • 2
    Na oleji osmažíme nasekané cibule, dva prolisované stroužky česneku, nasekané mandle. Kastrol odstraníme z ohně, přimícháme uvařenou rýži, nasekanou petrželku, rozinky, sůl a pepř. Směs promícháme a naplníme s ní papriky a rajčata.
  • 3
    Pak je zalijeme 2/3 šálku vody a pečeme je v troubě dvacet minut. Posypeme je mletými mandlemi a zakapeme olivovým olejem. Pečeme je pak dalších dvacet minut dozlatova. Podáváme je s bylinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.