Plněné papriky po provensálsku
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 12kusůPaprikové lusky čerstvé
- 800gramůVepřové maso mleté
- 50gramůStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaRozmarýn sušený
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaOregano sušené
- 400mililitrůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2kusyVejce slepičí
- 4stroužkyČesnek
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
39 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso smícháme s vejci, strouhankou a kořením. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.
- 2Omyté papriky navrchu skrojíme, zbavíme semínek a naplníme připravenou masovou směsí.
- 3Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na oleji, vložíme naplněné papriky a zalijeme loupanými rajčaty. Vše dusíme asi 15 minut, potom papriky obrátíme a dusíme ještě 5 minut.
- 4Vhodnou přílohou je rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.