Plněné rýžové nudle s oblohou - Ttok ččim
177 min.
Ingredience
- 27mililitrůOmáčka sójová
- 40gramůHovězí kýta
- 100gramůHovězí kližka
- 1,5litryVoda pitná
- 60gramůMrkev kořen
- 1gramSůl
- 60gramůKaštany jedlé
- 5gramůShiitake houby
- 3,5gramyOříšky piniové
- 16gramůCicimek
- 2kusyVejce slepičí
- 15gramůŘeřicha
- 25gramůGinkgo
- 300gramůRýžový papír
- 6,5mililitrůOlej sezamový
- 2,3gramyMouka pšeničná hladká T 650
- Kořenící omáčka
- 27mililitrůOmáčka sójová
- 12gramůCukr krupice
- 5,5gramůČesnek
- 2gramySezam - semena
- 2,3gramyCibulka jarní
- 6,5gramůOlej sezamový
- Marináda
- 27mililitrůOmáčka sójová
- 12gramůCukr krupice
- 2gramySezam - semena
- 5,5gramůČesnek
- 0,1gramPepř černý mletý
- 2,3gramyCibulka jarní
- 6,5mililitrůOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
23 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Z rýžového těsta uděláme válečky, které nařežeme na 6 cm dlouhé kousky a na každém kousku uděláme 4 hlubší zářezy, a to tak, abychom válečky neprořízli. Naříznuté válečky ochutíme sójovou omáčkou. Maso důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a kýtu nameleme. Namleté maso ochutíme polovinou marinády. Kaštany oloupeme, ginkgo orestujeme a oloupeme a očištěnou mrkev nakrájíme na kostky a odřežeme rohy, takže mám vzniknou kouličky, které by měly být velké asi jako oloupané kaštany. Houby namočíme na hodinu do vody a potom je osušíme promnutím v utěrce. U hub odřežeme nožičky a hlavičky nakrájíme na silnější nudličky. Pinie oloupeme usušíme promnutím v utěrce. Cicimek očistíme promnutím v bavlněné utěrce, nakrájíme dužinu, kterou svineme. Cibulku a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
- 2Na pánvi necháme stuhnout celé vejce, které nakrájíme na kosočtverce na konečnou oblohu. Z mouky, vejce a vody uděláme těsto, které ochutíme solí a vmícháme nasekanou řeřichu. Z těsta usmažíme omeletu na konečnou oblohu.
- 3Zářezy v rýžových válečcích naplníme umletým masem. Hovězí kližku dáme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 30 minut. Vařené maso vyjmeme z vývaru a nakrájíme jej na plátky 2 x 3 cm. Tyto kousky masa smícháme s druhou polovinou marinády. Vývar přecedíme přes utěrku, vývar osolíme a asi 2 minuty v něm povaříme kousky mrkve.
- 4Po dvou minutách přidáme do hrnce kližku, kaštany, houby a rozmícháme v něm polovinu kořenící omáčky. Vývar vaříme 5 minut na prudkém ohni, potom přidáme svinutou dužinu cicimku, rýžové válečky a přimícháme druhou polovinu kořenící omáčky a vaříme 13 minut na mírnějším ohni. Na konec přidáme piniové oříšky a ginko. Pokrm podáváme teplý v miskách, ozdobený vaječnou omeletou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.