Plněné skopové žaludky

290 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
718 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
44 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žaludky dobře omyjeme, rozkrájíme na trojúhelníky o délce hran 8 cm.
  • 2
    Odkrojky ze žaludků smícháme s pokrájenou 1 cibulí, masem, česnekem, posekanou petrželí a pažitkou, strouhankou, vejcem, solí a pepřem.
  • 3
    Nádivkou naplníme trojúhelníky, zabalíme, propícháme párátky a ovážeme pevně nití.
  • 4
    Nakrájíme zbylou cibuli, mrkev a slaninu.
  • 5
    Vše osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme balíčky ze žaludků, podlijeme vínem.
  • 6
    Povaříme 10 minut, poté přidáme protlak, pokrájené rajče, svazek bylinek a vývar.
  • 7
    Uvedeme k varu a přiklopené vaříme 4 hodiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.