Plněné skopové žaludky
290 min.
Ingredience
- 180gramůCibule
- 300gramůJehněčí maso mleté
- 10gramůPetržel - nať
- 30gramůStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 60gramůMrkev kořen
- 100gramůAnglická slanina
- 300mililitrůVíno bílé
- 50gramůRajčata
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 600mililitrůVývar drůbeží
- 50mililitrůOlej stolní
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůPažitka
- 1500gramůSkopový žaludek
- 12mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
718 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
44 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žaludky dobře omyjeme, rozkrájíme na trojúhelníky o délce hran 8 cm.
- 2Odkrojky ze žaludků smícháme s pokrájenou 1 cibulí, masem, česnekem, posekanou petrželí a pažitkou, strouhankou, vejcem, solí a pepřem.
- 3Nádivkou naplníme trojúhelníky, zabalíme, propícháme párátky a ovážeme pevně nití.
- 4Nakrájíme zbylou cibuli, mrkev a slaninu.
- 5Vše osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme balíčky ze žaludků, podlijeme vínem.
- 6Povaříme 10 minut, poté přidáme protlak, pokrájené rajče, svazek bylinek a vývar.
- 7Uvedeme k varu a přiklopené vaříme 4 hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.