Podkrkonošská cmunda s uzeným

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
993 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
41 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
4 g
Cukr
865 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté brambory uvaříme ve slupce den předem, pak je scedíme.
  • 2
    Druhý den brambory oloupeme, jemně nastrouháme, dáme do mísy. Uzené vařené maso pokrájíme na malé kostičky. Oloupaný česnek prolisujeme. Omytý kopr s pažitkou drobně pokrájíme.
  • 3
    K bramborům přidáme uzené maso, česnek, kopr, pažitku, majoránku, pepř, sůl, dětskou krupici a mléko s hrubou moukou, do které jsme si rozdrobili kvasnice se špetkou cukru.
  • 4
    Vše promícháme, těsto dobře propracujeme a necháme zakryté v teple vykynout.
  • 5
    Plech si vymažeme sádlem, vysypeme strouhankou a když je těsto dostatečně vykynuté rozprostřeme ho na plech, uhladíme a necháme ho ještě znovu kynout - asi 10 minut. Pak ho dáme do předem vyhřáté trouby upéct. Pečeme ho 30-40 minut dozlatova při 200°C.
  • 6
    Cmundu podáváme horkou i studenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.