Podkrkonošská cmunda s uzeným
60 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory
- 1litrVoda pitná
- 200gramůUzené maso vařené
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaMajoránka
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1,5lžičkySůl
- 250gramůKrupice dětská
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 300gramůMouka pšeničná hrubá
- 30gramůDroždí
- 1špetkaCukr krupice
- 2lžíceSádlo škvařené
- 3lžíceStrouhanka
- 0,5lžícePažitka
- 0,5lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
993 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
41 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
4 g
Cukr
865 mg
Postup přípravy
- 1Omyté brambory uvaříme ve slupce den předem, pak je scedíme.
- 2Druhý den brambory oloupeme, jemně nastrouháme, dáme do mísy. Uzené vařené maso pokrájíme na malé kostičky. Oloupaný česnek prolisujeme. Omytý kopr s pažitkou drobně pokrájíme.
- 3K bramborům přidáme uzené maso, česnek, kopr, pažitku, majoránku, pepř, sůl, dětskou krupici a mléko s hrubou moukou, do které jsme si rozdrobili kvasnice se špetkou cukru.
- 4Vše promícháme, těsto dobře propracujeme a necháme zakryté v teple vykynout.
- 5Plech si vymažeme sádlem, vysypeme strouhankou a když je těsto dostatečně vykynuté rozprostřeme ho na plech, uhladíme a necháme ho ještě znovu kynout - asi 10 minut. Pak ho dáme do předem vyhřáté trouby upéct. Pečeme ho 30-40 minut dozlatova při 200°C.
- 6Cmundu podáváme horkou i studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.