Polévka italská bollito misto

150 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1655 kcal
Bílkoviny
155 g
Tuky
102 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme velký hrnec, do kterého dáme hovězí maso, kosti, osolíme a opepříme. Zalijeme vodou a 1 hodinu vaříme.
  • 2
    Přidáme telecí jazyk a dál vaříme ještě 30 minut.
  • 3
    Dovnitř omytého kuřete vložíme rozmarýn. Kuře přidáme do vývaru, vložíme k němu ještě telecí maso. Oškrábeme mrkev, petržel a celer a nakrájíme na kostičky a přidáme do vývaru. Oloupeme cibuli a vložíme do vývaru. Vaříme 1 hodinu. 15 minut před dokončením polévky přidáme kůru nastrouhanou z jednoho citronu.
  • 4
    Připravíme omáčku. Najemno nasekáme petrželku, pokrájíme česnek, sardelové řezy, kapary. Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo, zchladíme a nakrájíme na kousíčky. Promícháme se strouhankou a octem. Pak postupně vmícháváme olej, dokud nevznikne roztíratelná omáčka. Osolíme a opepříme. Připravenou omáčku vložíme do chladničky, kde ji necháme 1 hodinu odležet.
  • 5
    Z vývaru vyndáme telecí jazyk, oloupeme z něj kůži a pokrájíme ji na plátky. Rozporcujeme kuře na 6 dílů. Plátky telecího jazyka a kusy kuřete rozdělíme do talířů. Zalijeme je hotovým vývarem, do kterého přidáme omáčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.