Polévka s pestem
120 min.
Ingredience
- 450gramůBrambory
- 2lžíceOlej olivový
- 625mililitrůMléko plnotučné
- 100gramůTěstoviny Conchiglie
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusBageta
- 50gramůČesnekové máslo
- 50gramůPetržel - nať
- 50gramůSýr Parmezán
- 3plátkyAnglická slanina
- 450gramůCibule
- 2lžíceBazalka
- 50gramůOříšky piniové
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 625mililitrůVývar drůbeží
- 2stroužkyČesnek
- 0,25lžičkaPepř bílý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
687 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
32 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Z kuřecích odřezků, skeletů apod. připravíme kuřecí vývar.
- 2Slaninu pokrájenou na kostičky osmažíme ve velkém hrnci, poté přidáme na kostičky nakrájenou cibuli i brambory. Smažíme za stálého míchání zhruba deset minut. Přilijeme vývar s mlékem a vaříme na mírném plameni. Po deseti minutách varu přidáme těstoviny a vaříme dalších deset minut. Poté vmícháme šlehačku, posekanou petrželovou nať, sůl, pepř a dvě lžíce pesta.
- 3Na talířích polévku zdobíme hoblinkami parmazánu. Přílohou je bageta potřená česnekovým máslem a rozpečená v troubě.
- 4Pesto si utřeme z 50 g nasekané petrželky, dvou utřených stroužků česneku, drcených oříšků, nasekané bazalky, bílého pepře, 50 g parmazánu a 150 ml olivového oleje.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.