Polévka s pestem

120 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
687 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
32 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z kuřecích odřezků, skeletů apod. připravíme kuřecí vývar.
  • 2
    Slaninu pokrájenou na kostičky osmažíme ve velkém hrnci, poté přidáme na kostičky nakrájenou cibuli i brambory. Smažíme za stálého míchání zhruba deset minut. Přilijeme vývar s mlékem a vaříme na mírném plameni. Po deseti minutách varu přidáme těstoviny a vaříme dalších deset minut. Poté vmícháme šlehačku, posekanou petrželovou nať, sůl, pepř a dvě lžíce pesta.
  • 3
    Na talířích polévku zdobíme hoblinkami parmazánu. Přílohou je bageta potřená česnekovým máslem a rozpečená v troubě.
  • 4
    Pesto si utřeme z 50 g nasekané petrželky, dvou utřených stroužků česneku, drcených oříšků, nasekané bazalky, bílého pepře, 50 g parmazánu a 150 ml olivového oleje.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.