Polévka s pistou
100 min.
Ingredience
- 30gramůPetržel - nať
- 10gramůRozmarýn čerstvý
- 10gramůTymián čerstvý
- 10gramůMajoránka
- 1kusBobkový list
- 80mililitrůOlej olivový
- 120gramůCibule
- 120gramůPórek
- 400gramůTykev
- 250gramůBrambory
- 60gramůMrkev kořen
- 200gramůCuketa
- 5gramůSůl
- 2litryVývar zeleninový
- 80gramůBoby zahradní
- 80gramůHrášek
- 100gramůRajčata
- 80gramůTěstoviny Conchiglie
- Pistou
- 150gramůBazalka
- 2stroužkyČesnek
- 5gramůPepř černý mletý
- 35gramůSýr Parmezán
- 80mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
28 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nakrájenou cibuli a kolečka pórku smažíme na oleji na malém ohni asi 10 minut do změknutí. Petrželku, rozmarýnu, tymián, majoránku a bobkový list svážeme nití.
- 2Přidáme svazek bylinek, tykev, kostičky brambor, mrkev, cukety, sůl a vývar. Zakryjeme pokličkou a zvolna vaříme 10 minut, až je zelenina téměř měkká.
- 3Přidáme boby, hrášek, rajčata a těstoviny. Zakryjeme pokličkou a vaříme ještě asi 15 minut doměkka. Je-li potřeba, přilijeme během vaření horkou vodu. Vyjmeme svazeček bylinek, polévku osolíme.
- 4Připravíme bazalkovou omáčku - pistu.
- 5Lístky bazalky, česnek, pepř a parmazán mixujeme na hladkou pastu asi 20 sekund. Při chodu mixéru postupně přiléváme olej.
- 6Před podáváním ozdobíme každou porci polévky lžící bazalkové omáčky, případně čerstvými lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.