Polévka s pistou

100 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
28 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájenou cibuli a kolečka pórku smažíme na oleji na malém ohni asi 10 minut do změknutí. Petrželku, rozmarýnu, tymián, majoránku a bobkový list svážeme nití.
  • 2
    Přidáme svazek bylinek, tykev, kostičky brambor, mrkev, cukety, sůl a vývar. Zakryjeme pokličkou a zvolna vaříme 10 minut, až je zelenina téměř měkká.
  • 3
    Přidáme boby, hrášek, rajčata a těstoviny. Zakryjeme pokličkou a vaříme ještě asi 15 minut doměkka. Je-li potřeba, přilijeme během vaření horkou vodu. Vyjmeme svazeček bylinek, polévku osolíme.
  • 4
    Připravíme bazalkovou omáčku - pistu.
  • 5
    Lístky bazalky, česnek, pepř a parmazán mixujeme na hladkou pastu asi 20 sekund. Při chodu mixéru postupně přiléváme olej.
  • 6
    Před podáváním ozdobíme každou porci polévky lžící bazalkové omáčky, případně čerstvými lístky bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.