Polévka se štikou a olivami

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
38 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli a česnek pokrájíme nadrobno. Nakládané černé olivy scedíme, vypeckujeme, pokrájíme na kroužky.
  • 2
    Petrželku kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme. Filety ze štiky omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, pokrájíme na kostky velikosti sousta.
  • 3
    V hrnci na rozpáleném oleji s máslem zpěníme cibuli, přidáme pokrájenou štiku, osolíme, opepříme citronovým pepřem, posypeme sladkou paprikou, promícháme a dusíme asi 3-4 minuty. Pak přilijeme 1 litr rybího vývaru a vaříme 6-8 minut.
  • 4
    V hrnečku rozmícháme dohladka tavený sýr se sladkou smetanou a směs vmícháme do polévky.
  • 5
    Dochutíme solí, přimícháme pokrájenou petrželku a podáváme.
  • 6
    Rybí vývar s fenyklem [29924]:
  • 7
    Kořenovou zeleninu: mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.
  • 8
    Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).
  • 9
    V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, pak přilijeme 0.5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.
  • 10
    Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.