Polévka se strouhankovými knedlíčky
85 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 300gramůHovězí maso přední
- 2litryVoda pitná
- 140gramůCeler bulvový
- 2kusyHřebíček
- 2lžičkySůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 8lžicStrouhanka
- 1kusLibeček
- 6špetekPepř černý celý
- 25gramůMargarín
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
11 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný celer, hřebíčky, kuličky pepře a libeček vložíme do osolené studené vody a přivedeme k varu. Přidáme omyté maso a vaříme doměkka.
- 2Měkké maso vyjmeme a vývar přecedíme.
- 3Ušleháme margarín, žloutek, sůl a špetku muškátu. Z bílku ušleháme pevný sníh a vmícháme do ušlehané směsi. Přisypeme tolik strouhanky, aby vzniklo pevné těsto.
- 4Z těsta tvarujeme malé knedlíčky a povaříme je asi 10 minut v osolené vodě.
- 5Knedlíčky přidáme do polévky těsně před podáváním.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.