Polévka se strouhankovými knedlíčky

85 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
11 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaný celer, hřebíčky, kuličky pepře a libeček vložíme do osolené studené vody a přivedeme k varu. Přidáme omyté maso a vaříme doměkka.
  • 2
    Měkké maso vyjmeme a vývar přecedíme.
  • 3
    Ušleháme margarín, žloutek, sůl a špetku muškátu. Z bílku ušleháme pevný sníh a vmícháme do ušlehané směsi. Přisypeme tolik strouhanky, aby vzniklo pevné těsto.
  • 4
    Z těsta tvarujeme malé knedlíčky a povaříme je asi 10 minut v osolené vodě.
  • 5
    Knedlíčky přidáme do polévky těsně před podáváním.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.