Pórkový salát ze Středozemí
32 min.
Ingredience
- 500gramůPórek
- 150gramůMozzarella
- 8kusůCibulka jarní
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůOlivy nakládané
- 1hrstPažitka
- 3lžíceOlej olivový
- 250mililitrůJogurt bílý
- 1špetkaOregano sušené
- 2stroužkyČesnek
- 0,5kusSalát ledový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
18 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Cibulky očistíme, pórek řádně omyjeme, nakrájíme a povaříme v osolené vodě po 2 minuty. Poté vyjmeme, propláchneme studenouvodou, necháme okapat. Očištěné papriky zbavíme zrníček, nakrájíme na proužky, salát opláchneme, osušíme, natrháme na kousky, vyložíme jím 4 salátové misky, Mozzarellu rozčtvrtíme.
- 2Do misky vlijeme citronovou šťávu, osolíme, opepříme, přidáme olej, pórek s cibulkou, papriku, Mozzarellu a řádně promícháme. Salát rozdělíme do misek, posypeme nasekanou pažitkou a olivami.
- 3Jogurt rozmícháme se solí, oreganem a prolisovaným česnekem, podáváme zvlášť v misce.
- 4Salát podáváme s topinkami nebo celozrnným pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.