Provensálské jehněčí kotlety
60 min.
Ingredience
- 12kusůJehněčí kotlety
- 100mililitrůOlej olivový
- 60gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůVíno bílé
- 6kusůOlivy černé
- 1kusCitrony
- 60gramůRozmarýn čerstvý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1171 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
96 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
11 g
Cukr
133 mg
Postup přípravy
- 1Jehněčí kotlety zbavíme tuku a přitom očistíme povrch kostí. Kotlety poskládáme do mísy. Na marinádu rozmícháme šťávu a strouhanou kůru z 1/2 citronu a 2 lžic olivového oleje. Přimícháme prolisovaný česnek. Rozmarýn opláchneme, vodu setřepeme a najemno nasekáme. Přidáme do marinády. Marinádou potřeme kotlety, přikryjeme a necháme odležet nejméně 30 minut.
- 2Olivy vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Petrželku opláchneme, vodu setřepeme a najemno nasekáme. Kotlety vyjmeme z marinády, citronovou kůru a rozmarýn odstraníme. Osolíme je a opepříme. Rozehřejeme zbývající olej a máslo. Kotlety opékáme asi 3 minuty při mírné teplotě. Maso by uvnitř mělo zůstat růžové.
- 3Připečeniny v pánvi rozředíme vínem a povaříme. Přidáme olivy a petrželku a vaříme do zhoustnutí. Kotlety vyjmeme na talíře, přelijeme vypečenou šťávou, olivami a petrželkou. Horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.