Provensálský humr s rýží
40 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 2kusyCibulka jarní
- 300gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaŠafrán
- 1kusHumr
- 60mililitrůBrandy
- 400gramůRýže dušená
- 1kusCitrony
- 6lžicMáslo čerstvé
- 0,5hrstPažitka
- 0,5lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
710 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
28 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Humra uvaříme a rozpůlíme. Maso vyjmeme z krunýře a nakrájíme na větší kousky. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nasekané cibulky, nahrubo nakrájená rajčata i šťávu z konzervy, ochutíme solí, pepřem a šafránem. Vložíme maso, přelijeme brandy, zapálíme a krátce oflambujeme. Na talíře rozdělíme uvařenou rýži a posypeme nasekanou pažitkou. Na rýži naaranžujeme maso a přelijeme vypečenou šťávou. Doplníme čtvrtkami citronu, snítkou kopru a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.