Pstruh s pomerančovou marinádou
40 min.
Ingredience
- 2kusyPstruh
- 1špetkaSůl
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 50gramůPetržel - nať
- 20gramůTymián čerstvý
- 3kusyPomeranče
- 1kusCitrony
- 1lžíceBalsamico ocet
- 50gramůOříšky piniové
- 20gramůMáta
- 5lžicOlej rostlinný
- 40mililitrůSherry brandy
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
34 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
7 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Pstruhy omyjeme a rozkrájíme na plátky. Plátky osolíme, opepříme a v misce obalíme v mouce. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Petrželku a tymián posekáme nadrobno.
- 2Připravíme pánev, na které rozpálíme olej. Vložíme na něj plátky pstruhů a zprudka opečeme po obou stranách. Pak ryby vyndáme z pánve a přilijeme na ni zbývající olej a nasekaný česnek, polovinu petrželky a tymián. Všechno orestujeme. Z jednoho pomeranče a jednoho citronu vymačkáme šťávu a přilijeme ji na pánev. Vlijeme na ni také sherry a balzamikový ocet. Pět minut povaříme a pak osolíme a opepříme.
- 3Plátky z pstruhů vložíme do větší nádoby a zalijeme na pánvi udělanou marinádou. Necháme minimálně jeden den marinovat.
- 4Ze zbylých dvou pomerančů okrájíme slupku tak, abychom se dostali až na čistou dužinu. Pak pomeranče rozkrájíme na příčné plátky. Mezi plátky ryb vkládáme plátky pomerančů.
- 5Nasucho opražíme nasekané piniové oříšky a před servírováním jimi posypeme ryby. Nakonec ještě pstruhy zasypeme zbylou petrželkou, kterou jsme nasekali nadrobno, a mátou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.