Pstruh s pomerančovou marinádou

40 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
34 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
7 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pstruhy omyjeme a rozkrájíme na plátky. Plátky osolíme, opepříme a v misce obalíme v mouce. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Petrželku a tymián posekáme nadrobno.
  • 2
    Připravíme pánev, na které rozpálíme olej. Vložíme na něj plátky pstruhů a zprudka opečeme po obou stranách. Pak ryby vyndáme z pánve a přilijeme na ni zbývající olej a nasekaný česnek, polovinu petrželky a tymián. Všechno orestujeme. Z jednoho pomeranče a jednoho citronu vymačkáme šťávu a přilijeme ji na pánev. Vlijeme na ni také sherry a balzamikový ocet. Pět minut povaříme a pak osolíme a opepříme.
  • 3
    Plátky z pstruhů vložíme do větší nádoby a zalijeme na pánvi udělanou marinádou. Necháme minimálně jeden den marinovat.
  • 4
    Ze zbylých dvou pomerančů okrájíme slupku tak, abychom se dostali až na čistou dužinu. Pak pomeranče rozkrájíme na příčné plátky. Mezi plátky ryb vkládáme plátky pomerančů.
  • 5
    Nasucho opražíme nasekané piniové oříšky a před servírováním jimi posypeme ryby. Nakonec ještě pstruhy zasypeme zbylou petrželkou, kterou jsme nasekali nadrobno, a mátou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.