Pyré z brambor
30 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory
- 1decilitrMléko polotučné
- 1stroužekČesnek
- 100gramůSýr Čedar
- 1hrstPetržel - nať
- 1hrstPažitka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
152 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
218 mg
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na malé kousky a vaříme v osolené vodě 10 - 15 minut, dokud nejsou měkké. Poté je slijeme a rozšťoucháme.
- 2Česnek oloupeme, prolisujeme. Petrželovou nať a pažitku jemně nasekáme, sýr nastrouháme.
- 3V hrnku zahřejeme mléko, přilijeme ho k bramborám, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou pažitku a petržel, strouhaný sýr a elektrickým mixérem vyšleháme do hladka. Během šlehání podle chuti osolíme a opepříme.
- 4Pyré podáváme horké, můžeme ho ještě přizdobit čerstvou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.