Ragú z brambor a cizrny
30 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkyKmín celý
- 1kusSkořice celá
- 1špetkaŠafrán
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 130mililitrůVývar zeleninový
- 800gramůBrambory
- 2kusyCuketa
- 400gramůCizrna konzervovaná
- 15gramůPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 45mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
17 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kostičky. Cukety pokrájíme na plátky. Cizrnu slijeme a necháme dobře okapat. Petrželku nasekáme. Olej rozpálíme, přidáme cibuli a česnek a smažíme 3 minuty. Přidáme kmín a necháme další minutu smažit. Vmícháme šafrán, skořici, rajčata a vývar. Uvedeme k varu, přidáme rajčata, cuketu a cizrnu. Vaříme na mírném plameni 20 minut. Osolíme, opepříme, vyjmeme skořici, přisypeme petrželku. Servírujeme s kuskusem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.