Ragú z hub a Tofu s rýží Basmati
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceTuk rostlinný
- 300gramůRýže loupaná
- 650gramůHouby čerstvé
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 1lžíceProvensálské koření
- 2lžičkySolamyl
- 250mililitrůSmetana sójová
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceSherry brandy
- 1lžíceOmáčka sójová
- 200gramůSýr sójový - Tofu
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
11 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1800 ml vody se solí a tukem přivedeme v hrnci k varu, přisypeme rýži, promícháme, vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 15 - 20 minut. Ke konci vaření občas promícháme.
- 2Houby očistíme, konce nožiček odřízneme. Žampióny nakrájíme na čtvrtiny, ostatní houby na kousky. Uzené Tofu nakrájíme na malé kostičky, cibuli a česnek nasekáme nadrobno.
- 3Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a smažíme, až zesklovatí. Vsypeme česnek, krátce společně podusíme, česnek nesmí zhnědnout. Dodáme houby, smažíme 5 minut, potom Tofu a smažíme ještě 5 minut.
- 4Kopr a petrželku propláchneme, otrháme lístky, posekáme na jemno. Houby zalijeme sherry, vývarem, přidáme provensálské koření a petrželku. Vaříme při nízké teplotě 5 minut pod pokličkou.
- 5Škrob dobře rozmícháme ve dvou lžících studené vody, k ragú přilijeme sójovou omáčku, škrob a necháme krátce povařit, poté odstavíme.
- 6Hotový pokrm dochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou, vmícháme kopr, ihned podáváme s rýží Basmati.
- 7
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.