Rajčatové koláčky

45 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
29 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z másla, mouky, soli a 100 ml vody vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a necháme hodinu v chladničce.
  • 2
    Oloupanou cibuli a česnek nasekáme a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata, rajčatový protlak, rozmarýn, pokrájené sardelové řezy a vypeckované, nakrájené olivy. Vše asi 5 minut opékáme. Přisypeme lžičku cukru, necháme zkaramelizovat. Přidáme ocet, sůl a pepř.
  • 3
    Připravené těsto rozválíme, vložíme do malých vymaštěných dortových formiček (průměr 10cm) a poklademe rajčatovou náplní.
  • 4
    Koláčky pečeme asi 20 minut. Podáváme ozdobené čerstvým rozmarýnem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.