Rajčatové koláčky
45 min.
Ingredience
- 2lžíceBalsamico ocet
- 2kusyCibule
- 1lžičkaSůl
- 500gramůRajčata
- 100gramůSardelové řezy
- 40gramůOlivy černé
- 1lžičkaRozmarýn sušený
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej olivový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkyProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
29 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Z másla, mouky, soli a 100 ml vody vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a necháme hodinu v chladničce.
- 2Oloupanou cibuli a česnek nasekáme a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata, rajčatový protlak, rozmarýn, pokrájené sardelové řezy a vypeckované, nakrájené olivy. Vše asi 5 minut opékáme. Přisypeme lžičku cukru, necháme zkaramelizovat. Přidáme ocet, sůl a pepř.
- 3Připravené těsto rozválíme, vložíme do malých vymaštěných dortových formiček (průměr 10cm) a poklademe rajčatovou náplní.
- 4Koláčky pečeme asi 20 minut. Podáváme ozdobené čerstvým rozmarýnem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.